עיתון שישי בגולן והגליל - המהדורה הדיגיטלית - פרסום ומידע בצפון

ף ‪"‬ א תמוז תש ‪"‬ י | 3.7.20 | www . igolan . co . il בדפדוף אינטראקטיבי | שישי בגולן כנס פוד-טק 2020 תל-חי קמח תפוחים, בירה לחם, פנקייק רימונים ורוטב ויניגרט מועשר בברזל הם רק חלק ממוצרי המזון החדשים שהוצגו בכנס פוד- . אבקת 2020 טק תל-חי גבינה, ניסיתם כבר? ת חום מזון העתיד, שמתפתח בקצב מהיר בשנים האחרונות, עובר מהפכה משמעותית, מתעשייה מסורתית לתעשיית פוד-טק חדישה, עתירת ידע, הכוללת טכנולוגיות מתקדמות. במסגרת מהפכה זו, אנו עדים למספר מגמות חדשות שהולכות ותופסות תאוצה: פיתוח מוצרים חדשים בריאים יותר ועם ערכים פונקציונאליים, הכוללים הפחתה משמעותית של נתרן, סוכרים ושומן רווי, חיפוש אחר מקורות חלבון חלופיים, מציאת חומרים משמרים טבעיים וכן שימוש הולך וגובר בפחת ובשאריות מזון, מתוך מודעות לשמירה על הסביבה וניצול מרבי של המזון. מגמות אלה תפסו מקום משמעותי בכנס פוד- טק תל-חי, בסימן חדשנות בבריאות, שנערך השבוע במכללה (פרוטרום), השב"ס IFF האקדמית תל-חי בשיתוף עם חברת וקהילת פוד-טק ישראל, של משרד הכלכלה ויוזמה לאומית. הכנס נפתח בהרצאתו של ד"ר איתי שפט, מיחידת הבריאות , בנושא מגמות עולמיות בתחום המזון הפונקציונאלי. IFF ב- לאחר מכן, רן הראל, מנהל פיתוח ב"בן אנד ג'ריס", הרצה על חדשנות בעולם הגלידות, בהיבטים של בריאות וסביבה וד"ר מייק שלגן, מאוניברסיטת וכנניגן ההולנדית, נתן הרצאה מרחוק על יצירת תחליפי בשר צמחי, בעזרת טכנולוגיות מתקדמות. במסגרת הכנס, הציגו הטכנולוגים של העתיד, הסטודנטים מהחוג למדעי המזון בתל-חי, תשעה מוצרי מזון מקוריים שפיתחו, חלקם בשיתוף עם התעשייה. IFF שלושה מוצרים חדשים פותחו בשיתוף עם חברת (פרוטרום): רוטב ויניגרט מועשר בברזל, קמח תפוחים המבוסס על פחת תפוחים עשיר בערכים תזונתיים, המאפשר ניצול מקסימלי של היבול ואבקת גבינה חכמה - ממרח הפלא - ) Phosphatidylserine אבקת גבינה שמועשרת בפוספוליפידים ( הפועלים לחיזוק היכולת הקוגניטיבית במוח ועל ידי תוספת קמח תפוחים

RkJQdWJsaXNoZXIy NzYwMzky