עיתון שישי בגולן והגליל - המהדורה הדיגיטלית - פרסום ומידע בצפון

שישי בגולן | 3.7.20 | ף ‪"‬ א תמוז תש ‪"‬ י מים משוחזרת והופכת לגבינה לבנה הניתנת למריחה. שקית אכילה מוצרים אחרים שפותחו הם: • פותח בשיתוף עם נאגטס טבעוני - שירות בתי הסוהר, מתוך מטרה להחליף את מנת נקניקיית העוף המוגשת לאסירים. • כמויות אדירות בירה לחם - של לחם מושלכות מדי שנה לפח: כשליש מכמויות הלחם המיוצר טון 25,000 - נזרק לפח. למעלה מ לחם ומוצריו המושלכים לאשפה. לכן פיתחו הסטודנטים משקה בירה מפתיע, המבוסס על שאריות של לחם המחליפות את לתת השעורה הקיים בבירה הרגילה. • אבקה להכנה מהירה של קייק - Peel פנקייק העשויה מקליפות רימונים. • פחות שומן 15% פיצה המכילה פיצה דלת-פחמימות - מפיצה רגילה. הבצק עשוי מקמח שקדים, קמח כרובית, בשילוב עם מוצרלה. • השקית עשויה שקית אכילה לירקות קפואים למרק - מסיבים צמחיים שמתמוססים במים חמים. השקית מכילה ירקות מזינים כמו ברוקולי, כרובית אפונה ועוד. בתוך השקית גם ציר ותיבול למרק. • גלידונית טבעונית על בסיס פירות עם ציפוי שוקולד טחינה הייחוד במוצר הוא ציפוי הטחינה - והוא מבוסס על מרכיבים צמחיים בלבד - בננה, קשיו ושמן קוקוס. רלוונטי מתמיד ד"ר אופיר בנימין, מהחוג למדעי המזון וממארגני הכנס: "תעשיית המזון בארץ ובעולם עוברת בשנים האחרונה טלטלה גדולה. מה שנראה בתחילה כטרנד בריאותי חולף מתברר כמודעות הולכת וגוברת של הציבור הרחב לצריכת מזון איכותי ובריא. מודעות זו גרמה לכך שחברות המזון, גדולות כקטנות, מקדישות מאמצים ותקציבים רבים לפיתוח מוצרים הרבה יותר בריאים ומזינים ועושות זאת בין היתר באמצעות שיתוף פעולה עם האקדמיה. אנו, כאן בתל-חי, כמי שמכשירים את דור הטכנולוגים הבא של תעשיית המזון, מתמקדים בנושא החדשנות והבריאות, דבר שניכר בפיתוחים החדשים של מוצרי המזון שפותחו על ידי הסטודנטים. חלק מהפיתוחים התבצעו בשיתוף (פרוטרום), שמאפשרות גישה IFF עם חברות תעשייתיות, כגון למומחי תוכן, ידע ומציפות אתגרים אמתיים בשוק היום, דבר ההופך את הפרויקטים של הסטודנטים לרלוונטיים מתמיד. בקרוב, מתוכנן לקום במכללה מכון לאומי למחקר וחדשנות במזון, שייתן מענה ישיר לתעשייה ולאקדמיה בהמשך פיתוחי מוצרים וחדשנות במחקר". בירה לחם - כמויות אדירות של לחם מושלכות מדי שנה לפח. כשליש מכמויות הלחם המיוצר נזרק טון. 25,000- לפח, כ לכן פיתחו הסטודנטים משקה בירה מפתיע, המבוסס על שאריות של לחם המחליפות את לתת השעורה בירה לחם

RkJQdWJsaXNoZXIy NzYwMzky